ÅGG-1

Fortelling nr 12 Spørrestein no 2- Naturnærvær – Ås bibliotek – 17. desember 2014

Fortelling nr 12: Spørrestein nr 2 Naturnærvær – Installasjon

Sted: Ås bibliotek

Dato: 17. despember 2014

Aktivist: ÅGG 007

VERN OM NATUREN i ÅS!
Vi trenger hundremeterskogene, vi trenger Åsmåsan. Vi trenger de store trærne, de åpne jordene og den store himmelen til å drømme i og beundre vakre soloppganger og solnedganger.

Vi trenger naturen til å reise i, til å hvile i, sitte i, løpe i , leke i, gå tur med hunden i, til rense sjela i, for å ha steiner å ta på, løv å gå barbent i.

ÅGG-3
Vi trenger trær å snakke med, trær å sitte under, trær å fortelle sorgene til.

Vi trenger små naturlommer å dele hemmeligheter med, steder der man kan be sine innerste bønner om fred.

Vi trenger natur så vi kan huske at vi er natur. Så vi kan forstå de store sammenhengene igjen, bli glad i naturen og oss selv.

Vi trenger blomster å plukke til kjæresten, blomster å spise, kolonihager, lokale gulrøtter, frodige gatehjørner med latter, steder der eventyrene og mysteriene lever. – Nær ethvert hus i Ås.

2015 år er friluftslivets år.

Naturen er her hjemme hvor vi bor.
Ås – her hjemme i naturen!

NATUROPPLEVELSESBANK
Hva var din siste naturopplevelse i Ås?
Innbyggerne i Ås inviteres til å dele naturopplevelser de har hatt i Ås. For at politikerne kan se hvilken verdi naturen i Ås har, hva som foregår i det stille. For å inspirere hverandre.

Jeg har en sitteplass på Åsmåsan. En dag jeg satt under treet mitt hørte jeg nøtteskrika varslet – lyden var så kvass at det støkk i magen og jeg kunne ikke annet enn å se opp. Spurvehauken fløy rett over meg. Noen uker senere så jeg en haug med fjær fra en due i samme område. Var det spurvehauken som hadde vært ute igjen?

Kaiene holder ting i bjørketrærnÅGG-2e i Ås sentrum. Men hvor sover de, egentlig?

En dag var jeg så sint. Det blåste ute. Sterk vind.  Jeg gikk ut på Kjerringjordet – stod mot vinden å skrek. Håpet at ingen hørte meg, det var sent. Etterpå fikk jeg sove.

Materialer: To steiner fra en hage i Ås sentrum. Maling: Blå metallic bakgrunnsfarge fra billakk på sprayboks. Dekor laget med acryl maling. Dragen og gekkoen forært fra et gutterom i Ås sentrum.