No 10 Ås sentrum kolonihage - Skoleveien – 01. juli  2014

No 10 Ås sentrum kolonihage – Skoleveien – 01. juli 2014

Fortelling No 10 Ås sentrum kolonihage
Sted: Krysset Skoleveien 2 og Sagaveien
Dato: 01. juli 2014
Aktivister: ÅGG 011, ÅGG 007 og ÅGG 001

No 10 Ås sentrum kolonihage - Skoleveien – 01. juli 2014

No 10 Ås sentrum kolonihage – Skoleveien – 01. juli 2014

Begrunnelse: Ås geriljagartnere har lenge sett at en jordflekk ved jordvollen mellom Skoleveien og gang- og sykkelstien mot Åsgård skole ikke er beplantet. Vollen ligger vid åpent, som et stort ”jordsår”, og skriker etter grønne vekster. Ås geriljagartnere har inntrykk av at kommunen ikke har tenkt å beplante dette området i sommer. Jordflekken har vi derfor døpt til Ås sentrum kolonihage.  Kolonihagen vi mener skal være til fri benyttelse for hele befolkningen i Ås, fram til kommunen iverksetter egne grønne tiltak på stedet.

Vi oppfordrer Ås-folk – spesielt de som ikke har tilgang til egen hage – til å plante egne grønnsaker og prydplanter i den nye kolonihagen. Stedet trenger forskjønnelse og oppgradering.

Hva som er gjort: ÅGG 011, ÅGG 007 og ÅGG 001 plantet spiselige planter i kolonihage og stødde valmuefrø og andre blomsterfrø. I tillegg er det lagt ut steiner med ÅGG sin logo og følgende tekster malt på: «Jeg støtter ÅGG» og «Jeg elsker ÅGG».  De som elsker Ås geriljagartnere kan ta en stein og legge den utenfor innkjørselen sin. Alle steinene er hentet fra Skottland til dette formålet. Plantene i kolonihagen er stort sett spiselige, og en gave til Ås befolkning. Vennligst forsyn dere!

No 10 Ås sentrum kolonihage - Skoleveien – 01. juli 2014

No 10 Ås sentrum kolonihage – Skoleveien – 01. juli 2014

Planter: Baby bear gresskar (Cucurbita pepo), Månedsjordbær (Fragaria vesca), Gulrøtter (Daucus carota L. spp sativus, Basilikum (Ocimum basilicum) Tomat (Solanum lycopersicum) Valmuefrø (Papaver somniferum), diverse salater (Lactuca) og blomsterfrø. 

God sommer!
Ås geriljagartnere ønsker alle i Ås en riktig god sommer, og det gjør vi med No 10  Ås sentrum kolonihage.